Menu

Co je nového?

Chcete zvýšit svou atraktivitu? Naučte se vyprávět

Sdílení
Text: Martin Kovařík, Foto: Depositphotos

Znáte to. Jdete na první rande a chcete udělat skvělý dojem. Zvolíte elegantní sestřih, dobře se obléknete, budete se chovat po vzoru gentlemanů… Pak je tu ještě jedna věc, která vám podle britských vědců připíše plusové body. Umění vyprávět.

reklama

Kromě tradičních „oťukávacích“ otázek, které jsou nedílnou součástí prvních schůzek, je super, pokud se naučíte poutavě vyprávět svůj příběh. To vás dle výzkumu Britské psychologické společnosti bude činit atraktivnějšími.

Podle článku zveřejněného psychology jsou muži, kteří mají dobrou schopnost vyprávění, považováni za „více atraktivní, mající vyšší postavení a celkově úspěšnější z hlediska osobních vztahů.“


John Donahue a Melanie Green vypracovali experiment se 400 vysokoškoláky z USA, kteří měli ohodnotit, na základě fotografií a krátké biografie, přitažlivost potencionálního partnera. U některých biografií byla zvýrazněna dobrá schopnost vypravování.

reklama

A právě tito potencionální partneři, kteří napsali poutavější vyprávění, byli hodnoceni lépe. A to jak u mužů, tak u žen. Nicméně u žen se nepředpokládá, že je dobrá schopnost vyprávění bude dělat více žádoucími. Dámy totiž mají jiné způsoby, jak zvýraznit své kvality.

Britská psychologická společnost poukazuje na toto:“ Atraktivní ženy často promítají vyprávěcí schopnosti potencionálního partnera do celkového dojmu. U mužů se vyprávěcí schopnosti ženy jasně nespojovaly s celkovou atraktivitou, naopak u žen je to impuls, že se jedná o muže, který by mohl být potencionální partner nebo manžel.“

Vědci také zjistili, že pokud řeknete stejný příběh „živějším slovníkem“, rozhodně dopadnete lépe než osoby, které vypráví váhavě a zdlouhavě. A pokud nepatříte mezi ty šťastlivce, kteří mají schopnost skvělého vyprávění, pak nemusíte zoufat. Pokud projevíte nadšení a zapálenost během povídaní s vysněným protějškem, pak si buďte jistí, že i to zvýší vaši atraktivitu v očích potencionální partnerky.


Kam ji vzít na první rande? 5 tipů, které zaberou líp než kino


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru