Menu

Co je nového?

Očima ženy: Nevěra? Víc škody než užitku!

Sdílení
Text: Lucie Sinková, Foto: Shutterstock

K čemu je dobrá nevěra? Prý k tomu, abychom si pozvedli sebevědomí. Ale pozor! Díky ní si můžete taky pěkně zavařit. Postelový románek totiž většinou nepřinese dlouhodobě nic dobrého a většinou končí citovou tragédií pro všechny zúčastněné.

reklama

Co nám chybí?

Nevěra je podle psychologů častým jevem i ve vztazích, které relativně fungují. Lidé to dělají převážně z nudy, touhy po obdivu či nových zážitcích.

Převážně je to tak, že si svého dosavadního partnera chválí, jak je spolehlivý, pracovitý a čestný. Přesto se jaksi zapomenou v cizí posteli.

Čím to? Opověď má uznávaný odborník na nevěru, psycholog Petr Šmolka: ,,Mimomanželským vztahem si nejčastěji kompenzujeme něco, čeho se nám v manželství nebo partnerství vůbec nedostává. Ženám často schází partnerova pozornost vůči nejrůznějším potřebám jako je vstřícnost, ochota posedět a popovídat si a pocit, že jsou přitažlivé a zajímavé.“ A mužům? Převážně sex. Dobrý sex.

reklama

Nevěra muže láká

Flirt (nejen) přes internet

Možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste měli pocit, že partnerku zajímá cokoliv,  kromě vás. A tak jste se začali zajímat vy! Ale o jiné ženy. Dnes je přeci takových možností… Stačí vyrazit s kamarádem do baru a nebo si zapnout internet a krůček k nevěře je tady. Někdy ani nejde o nevěru jako takovou, jako právě o tu pochvalu a pocit porozumění, jak popisuje doktor Šmolka.


Jenom sex

Zatímco vy pánové sex a lásku umíte oddělovat, my ženy nikoliv. Snad jen mizivé procento z nás tohle dokáže. My ženy se většinou citově angažujeme, zkrátka zamilujeme. Ženská nevěra totiž mívá převážně fatální následky. Často se chováme rozvodově radikálněji než vy muži. A to dokonce i v případě, že máme děti. Pálíme za sebou mosty a vrháme se do jiné náruče. Vy jako páni tvorstva spíš hledáte dobrodružství. A protože milujete své pohodlí, tak si užíváte s milenkou, ovšem pak se poslušně vrácíte domu ke své dlouholeté partnerce.


Couvněte dokud je čas

Jestli toužíte po nevěře a máte k ní vhodnou příležitost, hoďte raději zpátečku. Máme pro vás pět dobrých důvodů, proč to neudělat a zůstat věrní svým partnerkám:

reklama

  • Nevěra se velmi často vymkne z ruky. A vy pak v lepším případě žijete “dvojí život“ anebo boříte to, co jste tak dlouho budovali.
  • Pokud jste ale nespokojení ve svém vztahu, máte trochu důvod. Ovšem i přesto – neřešte to přes jinou postel. Možná díky tomu získáte pocit převahy, ale problémy tím neodstraníte. Naopak ještě přibudou.
  • Vzpomeňte si na všechny hezké chvilky.
  • Mějte se na pozoru před pohlavními chorobami. Málokdo má v hlavě prezervativ, když ho strhne vír vášně.
  • Myslete na vaše děti, protože ty to vždy nesou nejhůř.

Nechali jste si díky vyjmenovaným problémům zajít chuť na nevěru? Pokud ne a jste stále přesvědčení, že s vámi to nic neudělá a nijak vám to do života nezasáhne, tak se držte a hlavně mějte na paměti: “Nezamilovat se!“


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru