Menu

Co je nového?

5 chyb, které děláte při jízdě na skateboardu jako začátečník

Sdílení
Foto: Visual Hunt, Pexels

Všechny začátky jsou těžké a pro skateboarding to platí také. Jedná se o pouliční sport, který vyžaduje spoustu odvahy, šikovnosti a fyzické zdatnosti při složitějších tricích. S jakými chybami se s největší pravděpodobností setkáte jako nováčci?

reklama

Skateboard ve špatný moment a na špatném místě

Všichni lidé si myslí, že skateparky jsou zkrátka záležitost pro zkušené borce s kvalitním rezervoárem triků. A proto své začátky pokládají v parcích, na chodnících a parkovištích. Především ve velkém městě to ale bývá zásadní chybou. Nebojte a běžte trénovat již od začátků přímo do oblíbených skateparků.


Nedostatečné vybavení a ochrana

Především začátečníci velice často podceňují vybavení. A to od samotného výběru prkna až po ochranné pomůcky a chrániče. Na internetu přitom máme spoustu e-shopů jako například Ambassardos.eu, které nabízejí dostatečný sortiment od nováčků po profesionály.

reklama

Nikdy především nepodceňujte helmu a rukavice, které i zkušení borci nosí. Loketní a kolenní chrániče jsou pak signálem opatrnosti, nikoliv zbabělosti!

Věční samoukové se učí zlozvykům

Další z mnoha velkých chyb je věčné spoléhání na sebe. Při tréninku se nebojte optat kamarádů a zkušených borců, protože i samotná jízda na skateboardu mimo jiné skrývá mnoho technologických prvků. Pomoci nám mohou například i instruktážní videa a články od zkušených jezdců.


Skateboarding je skvělý a zábavný sport

Pomaleji někdy neznamená lépe

Nebojte se jezdit trochu rychleji. Při malé rychlosti ztrácíte kontrolu nad prknem, a to se pro vás stává méně ovladatelné. Staré dobré přísloví „kdo se bojí, nesmí do lesa“ je v tomhle případě naprosto trefné.


Malé sebevědomí vás může limitovat

Nebojte se od začátků posouvat neustále dál. Nejdříve vám bude stačit jízda, náhle vás začnou zajímat triky na místě a z ničeho nic budete obhlížet „U“ rampu a zábradlí s vidinou dalších dovedností. Jako vždy platí – opatrnost je na místě, ale nebojte se posouvat své limity, skateboarding za to stojí!

reklama

Jak na výběr nejlepšího skateboardu pro začátečníky


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru