Menu

Co je nového?

Na výlet k jezeru aneb vaření v přírodě s Almazan Kitchen

Sdílení
Foto: Škoda Auto

Dostatek volného času na výlety do nádherného klidu přírody je v dnešním světě opravdovým luxusem. Vydejte se s Almazan Kitchen, hvězdami vaření v divočině, na výpravu k horskému jezeru a vychutnejte si krásu tamní panenské přírody.


Voda je zdrojem života a základem všeho živého na této planetě. Pobyt v její blízkosti nás přibližuje zdroji rovnováhy v přírodě – rovnováhy, kterou řada lidí ve svém každodenním uspěchaném životě tolik postrádá. V novém díle vaření v divočině se Almazan Kitchen spěchá jen majestátný vodopád ve skalách tyčících se okolo průzračného horského jezera v Tyrolsku…

„Voda je k vaření nezbytná,“ říká Alex Almazan. „Zároveň milujeme odlehlá místa, na kterých nás nebude nikdo rušit. Hlavní myšlenkou celého našeho YouTube kanálu je vyrazit ven a vařit v divočině. To je také důvodem, proč je náš kanál tak populární. Lidé přijdou domů unavení z práce, a když si pustí naše videa, můžou u nich prostě vypnout a na chvíli se oprostit od každodenního shonu.“

Právě myšlenka nabídnout lidem tento dokonalý druh odpočinku stála u zrodu jejich dnes tak oblíbeného YouTube kanálu. Spojení jídla a přírody, které ve svých videích vytváří, je velice prosté, přesto však neodolatelně svádí ke sledování. Jejich videa rezonují hluboko v nás a probouzí skryté touhy, které při nich prosakují na povrch – jako voda, která je hlavním tématem tohoto dílu Vaření v divočině. Užijte si video a nezapomeňte si nastudovat níže uvedený recept na vynikající rybu v solné krustě.



Prvním krokem je rybu chytit. Jakmile ji máte, tak ji očistěte a rozdělejte oheň. Citrony nakrájejte na plátky a spolu s čerstvým koprem je rybě vložte do břišní dutiny.


Do pánve nasypte 4 kg soli a zalijte je 500 ml vody. Sůl rozdělte na dvě poloviny – na jednu rybu položte a druhou ji zasypte. Pečte 20 minut. Jakmile je ryba hotová, na druhé pánvi rozpalte olivový olej, přidejte do něj papriku, tymián a česnek a vše důkladně promíchejte. Následně sundejte rybu z ohně, rozbijte solnou krustu a rybu z ní vyjměte. Na závěr rybu přelijte horkým kořeněným olejem a servírujte. Tak dobrou chuť a žádný spěch!


Almazan Kitchen tvoří Aleksandar a Boban Almazanovi, synovec a strýc ze Srbska, kteří jsou autory jednoho z nejsledovanějších YouTube kanálů o vaření. Jejich unikátní styl vaření v přírodě přilákal už více než 2,7 milionu odběratelů a jejich videa ukazující jednoduché, ale vynikající recepty nasbíraly desítky milionů zhlédnutí. Jejich hlavním cílem je autentické vaření na otevřeném ohni při použití organických surovin s inspirací v srbské tradiční kuchyni.


Vzhůru do lesa aneb vaření v divočině s Almazan Kitchen


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru