Menu

Co je nového?

Vzhůru do lesa aneb vaření v divočině s Almazan Kitchen

Sdílení
Foto: Škoda Auto

Hledání klidu a rovnováhy je v moderním světě plném spěchu a napětí opravdovým luxusem. Přidejte se na klidnou výpravu do přírody a užijte si vaření v divočině s Almazan Kitchen.

reklama

Duchovním průvodcem na putování nádhernou přírodou rakouských Alp je Almazan Kitchen – rodinný projekt Bobana a Aleksandra Almazanových, který je hodně vzdálen běžným pořadům o vaření. Strýc se svým synovcem povýšili vaření v přírodě k dokonalosti. Ale přesto nejsou typickou show pro milovníky jídla – jak sami říkají: „Nejde jen o jídlo, ale také o relaxační atmosféru. Proto děláme všechno pomalu. Žádný spěch.“

Videa této dvojice jsou takřka terapií pro unavené duše současnosti – neuslyšíte v nich žádné dialogy, ačkoliv zvuk je nedílnou součástí kouzla, které příběhy Almazan Kitchen vyzařují. Sledování těchto videí je totiž skvělou relaxací.

Mají sílu vás vmžiku přemístit do nádherné přírody, kde můžete odpočívat při pozorování jejich kuchařských dovedností. Příprava jídel je velmi nápaditá, a zároveň úplně jednoduchá – sama příroda je pro ně tou největší inspirací pro jejich vaření. Díky těmto jídlům připravovaným na otevřeném ohni budete hladoví – nejen po jídle, ale i po přírodě.

reklama


Právě z těchto důvodů připravila česká automobilka Škoda společně s Almazan Kitchen krátký seriál o vaření v divočině. Užijte si jej a níže se podívejte na recept, jak připravit pomalu pečené vepřové maso podle Almazan Kitchen!



Připravte si dřevo a rozdělejte oheň. Najděte si dlouhý klacek s rozdvojeným koncem. Smíchejte sůl, pepř a směs koření Almazan BBQ v oleji, obalte v této marinádě maso a nechte odležet alespoň hodinu – čím déle, tím lépe pro výslednou chuť!

Napíchněte maso na rozdvojený konec klacku a opékejte nad ohněm 90 minut. Pomalu masem otáčejte a potírejte ho marinádou, výpek nechte odkapávat do pánvičky.

Zhruba 15 minut před koncem si z výpeku připravte omáčku a zároveň opečte kukuřici – nejprve přidejte do pánvičky máslo, čerstvý tymián a pomalu provařte. Kukuřice položte na rozpálené kameny ohraničující ohniště, a každou minutu je pootočte. Po pěti minutách máte hotovo.

reklama


Když je vše připraveno, jednoduše sundejte maso z klacku a nakrájejte jej na plátky. Přelijte je připravenou omáčkou a jako přílohu podávejte opečenou kukuřici. Tak dobrou chuť a žádný spěch!


Na celý postup se můžete podívat také ve videu níže:


Almazan Kitchen tvoří Aleksandar a Boban Almazanovi, synovec a strýc ze Srbska, kteří jsou autory jednoho z nejsledovanějších YouTube kanálů o vaření. Jejich unikátní styl vaření v přírodě přilákal už více než 2,7 milionu odběratelů a jejich videa ukazující jednoduché, ale vynikající recepty nasbíraly desítky milionů zhlédnutí. Jejich hlavním cílem je autentické vaření na otevřeném ohni při použití organických surovin s inspirací v srbské tradiční kuchyni.


Vaření pro opravdové muže: Hovězí Stroganov


Napište váš názor

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Využíváme Akismet k redukci spamu. Zjistěte více.

Přidat na Seznam.cz
Nahoru